Завідуючий кафедрою механіки грунтів, фундаментів та інженерної геології – кандидат технічних наук, доцент Александрович Вадим Анатолійович

Кафедра заснована у 1985 році. Готує інженерів-будівельників зі спеціальності "Будівництво та цивільна інженерія" ("Промислове та цивільне будівництво").

Передумовою оптимального вибору конструкції фундаменту є цілий комплекс робіт з інженерних вишукувань та визначення несучої здатності ґрунтів основи. Помилки, що припущені при зведенні фундаментів та підземних споруд, виправити практично неможливо, а вони можуть призвести до пошкодження всієї будівлі (споруди). Таким чином інженери-геотехніки об’єднують те, що створено природою і людиною.

Основні дисципліни, що викладаються на кафедрі: «Основи механіки грунтів», «Основи та фундаменти», «Спецфундаменти», «Міські інженерні споруди», «Інженерна геологія», «Наукові дослідження» та інш.

Після вивчення комплексу дисциплін студенти підготовлені до проектування основ, фундаментів та підземних споруд у будь-яких інженерно-геологічних умовах. Щорічний випуск бакалаврів, спеціалістів, магістрів становить близько 40 осіб.


Новини

We have 71 guests and no members online